Relatieproblemen

Jullie zijn uit elkaar gegroeid...

 

Jij en je partner kunnen door een druk leven uit elkaar groeien. Daarnaast kunnen grote veranderingen je relatie onder druk zetten, zoals het krijgen van kinderen, een verhuizing, financiële problemen, ziekte of overlijden. Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft op enig moment in hun relatie last van relatieproblemen. Als je langer samen bent, komen verschillen sterker naar voren. Wat eerst spannend en anders was, kan dan vervelend worden met ruzies als gevolg.
 

Verbeter je relatie

 

Een relatiecrisis is een kans om jezelf te ontwikkelen en de relatie te verdiepen. De ideale relatie is die waarin partners de ruimte hebben zichzelf te zijn en waarin mensen zich met elkaar kunnen verbinden. Maar een goede relatie ontstaat niet vanzelf. Een relatie heeft onderhoud nodig en dat bestaat uit tijd en aandacht voor elkaar. Dat gaat vanzelfsprekend met vallen en opstaan.

 

Wat kun je eraan doen?

 

Om een juiste diagnose te stellen, plannen wij een intake waarin wij kijken of de klachten voldoen aan bepaalde criteria. Binnen de Psychotherapiepraktijk werken GZ Psychologen, klinisch psychologen en een gespecialiseerde psychotherapeut.

 

Bij relatietherapie zijn jij en je partner samen in behandeling. In de behandeling staan jullie problemen centraal. Als psychotherapeuten kijken wij vooral naar de wisselwerking tussen partners of gezinsleden.
 

Wordt de behandeling door de verzekering vergoed?

 

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, omdat omdat deze vorm van therapie niet onder eerstelijns psychologische zorg of Generalistische Basis GZZ valt. De kosten zijn voor eigen rekening. Een klein aantal zorgverzekeraars biedt een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.
Check hiervoor de eigen aanvullende verzekering en de polisvoorwaarden.

 

Wil je meer weten?
Wil je meer weten wat wij voor je kunnen doen? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we wat voor jullie de beste behandeling zou zijn en wie van onze therapeuten je daarbij het best kan helpen.

 

 

Ons secretariaat is per e-mail te bereiken via secretariaat@depsychotherapiepraktijk.nl.

030-666 9000

 

 

Je kunt ook het aanmeldingsformulier invullen.