Chronische vermoeidheid
Voortdurend moe zijn
Heb je weinig energie om dingen te ondernemen en kun je maar moeilijk genieten van de dingen waar je vroeger wel plezier in had? Voel je je al gedurende een langere periode vermoeid en lusteloos? Rust nemen helpt niet. De vermoeidheid zorgt ervoor dat je veel minder kunt doen dan je gewend was: voor studie, werk, sport of sociale activiteiten. Je kunt dan last hebben van chronische vermoeidheid of een chronisch vermoeidheidssyndroom.
Wat zijn de klachten
De klachten, die misschien niet eens zijn terug te voeren op een aanwijsbare oorzaak, kunnen heftig zijn. Chronische vermoeidheid kan bijvoorbeeld pijn in gewrichten met zich mee brengen of spierpijn, flinke hoofdpijn en geheugenproblemen.
Wat kun je aan de vermoeidheid doen
Ernsitige of chronische vermoeidheid kan je leven in grote mate gaan beheersen. Dan is het zeker aan te raden jouw klachten met een psycholoog te bespreken. Hoe kunnen jij en je omgeving het beste omgaan met de vermoeidheid?
Binnen De Psychotherapiepraktijk werken GZ Psychologen, klinisch psychologen en een gespecialiseerde psychotherapeut. Samen met de psycholoog bekijk je welke gedachten en reacties je zou kunnen veranderen om beter met je klachten om te gaan. Stap voor stap bekijk je of je jouw leven zo kunt inrichten dat het wat beter met je gaat. Deze behandeling heet cognitieve gedragstherapie.
Wordt de behandeling door de verzekering vergoed?
Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden of neem contact op met je ziektekostenverzekeraar.
Wil je meer weten of een oriënterend gesprek?
Wil je eerst kennismaken? Dat kan. In een intake- of klikgesprek kijken we samen wat voor jou de beste behandeling zou zijn en wie van onze therapeuten je daarbij het best kan helpen.
Ons secretariaat is per e-mail te bereiken via secretariaat@depsychotherapiepraktijk.nl. |
|||
030-666 9000 |
Je kunt ook het aanmeldingsformulier invullen.
Je wilt geholpen worden
Dat is de visie van De Psychotherapiepraktijk.
Cognitieve gedragstherapie
Wij werken volgens de methode van de cognitieve gedragstherapie.
Andere therapievormen
Ook bieden wij EMDR, EFT en systeemtherapie. Afspraken over de wijze van behandeling, de frequentie van gesprekken en de duur van de behandeling worden in overleg gemaakt.
Intake
Welke hulp past het best bij jouw situatie? In een intake- of klikgesprek kijken we samen welke behandeling voor je het beste zou zijn en wie van onze therapeuten daarbij kan helpen.
Wij vragen je het formulier levensloop in te vullen voordat de behandeling van start gaat. Dit is van belang om je zo adequaat mogelijk te helpen.
Naar het formulier levensloop »