EMDR: omgaan met een traumatische ervaring

Wanneer EMDR?


Heb je last van nare, ingrijpende of schokkende ervaringen of trauma’s? Heb je een posttraumatische stress stoornis (PTSS)? De kortdurende EMDR behandelmethode helpt herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen te verwerken, waarmee klachten verminderen of verdwijnen.

 

Afleidende prikkels

 

In deze therapie haal je een beeld voor de geest die naar boven komt bij het denken aan de ingrijpende ervaring, een beeld dat veel spanning en emoties oproept. De therapeut biedt daarbij een afleidende stimulus aan, waarop je je moet richten. Dat kan het bewegen van de hand van de therapeut voor je ogen of een geluid dat je via een koptelefoon afwisselend in het linker- en rechteroor hoort. Hiermee verliest de herinnering langzamerhand haar kracht en emotionele lading. Jouw ervaring wordt hanteerbaar. 

 

Wil je meer weten of een oriënterend gesprek?
Is EMDR is voor jou en jouw klachten, maar wil je eerst kennismaken? Dat kan. In een intake- of klikgesprek kijken we samen wat voor jou de beste behandeling zou zijn en wie van onze therapeuten je daarbij het best kan helpen.  

 

Ons secretariaat is per e-mail te bereiken via secretariaat@depsychotherapiepraktijk.nl.

030-666 9000

 

 

Je kunt ook het aanmeldingsformulier invullen.