Emotionele problemen

Emotionele problemen, een breed begrip


Emotionele problemen omvatten een hele reeks klachten. Voel je je bijvoorbeeld onzeker, heb je een gevoel perfect te moeten zijn, heb je angsten, verdriet, depressie, eenzaamheid, boosheid, somberheid, suïcidegedachten, pijnklachten, oververmoeidheid, pieker je veel, ben je verward over je eigen identiteit? Vaak heb je ook gedragsproblemen: als je je niet lekker voelt, ga je je ook niet prettig gedragen. Het blokkeert je verdere ontwikkeling en veroorzaakt ook veel nieuwe problemen.

 

Diagnose en behandeling

 

De oorzaken van problemen in gevoel zijn verschillend. Emotionele problemen staan zelden los van cognitieve problemen. Belangrijk is op zoek te gaan naar de oorzaken van je klachten. Om een juiste diagnose te stellen, plannen wij een intake waarin wij kijken of de klachten voldoen aan bepaalde criteria.
 
Binnen de Psychotherapiepraktijk werken GZ Psychologen, klinisch psychologen en een gespecialiseerde psychotherapeut. Aan de hand van de diagnose kunnen we een behandeling op maat inzetten. Met behulp van cognitieve gedragstherapie zijn jouw klachten goed te behandelen.
 

Wordt de behandeling door de verzekering vergoed?

 

Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden of neem contact op met je ziektekostenverzekeraar.

 

Wil je meer weten of een oriënterend gesprek?
 

Ons secretariaat is per e-mail te bereiken via secretariaat@depsychotherapiepraktijk.nl.

030-666 9000

 

Je kunt ook het aanmeldingsformulier invullen.