Fobie

Bang zijn we allemaal wel eens...

 

Ga je gewone situaties ontlopen? Durf je bijvoorbeeld niet meer over straat? Vermijd je sociale contacten? Heb je last van paniekaanvallen? Angst is een gezonde reactie op gevaar. Het zorgt ervoor dat je scherp bent, zodat je kunt vluchten of snel kunt reageren. Zolang je bang bent voor situaties die echt gevaarlijk zijn, is deze natuurlijke reflex belangrijk. Maar als deze situaties heftige lichamelijke reacties veroorzaken. kun je last hebben van fobieën. 

Kenmerken van fobieën

 

Er zijn verschillende soorten fobieën en angststoonissen, bij alle varianten geldt dat angst een te grote invloed heeft. Mensen met angstklachten willen de situatie die angst oproept het liefst vermijden. Het kan in grote mate jouw beroepsmatig functioneren (of studie) en relaties met anderen beïnvloeden. In dat geval is het belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Zulke angst- en paniekstoornissen gaan zelden vanzelf over, maar zijn gelukkig wel goed te behandelen.

 

Wat kun je eraan doen

 

Om een juiste diagnose te stellen, plannen wij een intake waarin wij kijken of de klachten voldoen aan bepaalde criteria. Binnen de Psychotherapiepraktijk werken GZ Psychologen, klinisch psychologen en een gespecialiseerde psychotherapeut. Aan de hand van de diagnose kunnen we een behandeling op maat inzetten. Angststoornissen zijn goed te behandelen met behulp van cognitieve gedragstherapie. Ongeveer tweederde van de mensen met een angststoornis heeft hier baat bij.

Wordt de behandeling door de verzekering vergoed?

 

Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden of neem contact op met je ziektekostenverzekeraar.

 

Wil je meer weten of een oriënterend gesprek?
 

Ons secretariaat is per e-mail te bereiken via secretariaat@depsychotherapiepraktijk.nl.

030-666 9000

 

 

 e kunt ook het aanmeldingsformulier invullen.