Chronische vermoeidheid

Voortdurend moe zijn

 

Heb je weinig energie om dingen te ondernemen en kun je maar moeilijk genieten van de dingen waar je vroeger wel plezier in had? Voel je je al gedurende een langere periode vermoeid en lusteloos? Rust nemen helpt niet. De vermoeidheid zorgt ervoor dat je veel minder kunt doen dan je gewend was: voor studie, werk, sport of sociale activiteiten. Je kunt dan last hebben van chronische vermoeidheid of een chronisch vermoeidheidssyndroom. 

 

Wat zijn de klachten

 

De klachten, die misschien niet eens zijn terug te voeren op een aanwijsbare oorzaak, kunnen heftig zijn. Chronische vermoeidheid kan bijvoorbeeld pijn in gewrichten met zich mee brengen of spierpijn, flinke hoofdpijn en geheugenproblemen. 

 

Wat kun je aan de vermoeidheid doen

 

Ernsitige of chronische vermoeidheid kan je leven in grote mate gaan beheersen. Dan is het zeker aan te raden jouw klachten met een psycholoog te bespreken. Hoe kunnen jij en je omgeving het beste omgaan met de vermoeidheid?

 

Binnen De Psychotherapiepraktijk werken GZ Psychologen, klinisch psychologen en een gespecialiseerde psychotherapeut. Samen met de psycholoog bekijk je welke gedachten en reacties je zou kunnen veranderen om beter met je klachten om te gaan. Stap voor stap bekijk je of je jouw leven zo kunt inrichten dat het wat beter met je gaat. Deze behandeling heet cognitieve gedragstherapie.

 

Wordt de behandeling door de verzekering vergoed?

 

Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden of neem contact op met je ziektekostenverzekeraar.

 

Wil je meer weten of een oriënterend gesprek?
Wil je eerst kennismaken? Dat kan. In een intake- of klikgesprek kijken we samen wat voor jou de beste behandeling zou zijn en wie van onze therapeuten je daarbij het best kan helpen.  

 

Ons secretariaat is per e-mail te bereiken via secretariaat@depsychotherapiepraktijk.nl.

030-666 9000

 

 Je kunt ook het aanmeldingsformulier invullen.